Código de buenas prácticas cannábico aprobado

Dejo aquí a disposición de aquellos interesados la “Proposta de resolució sobre les associacions de consumidors de cànnabis” aprobada el pasado jueves 29 de enero de 2015. A partir de esta pauta los diferentes municipios podrán establecer la magnitud de los parámetros tales como la distancia entre los diferentes clubes o estos con los hospitales etc.

Nota: Esta en catalán. Podéis descargarlo haciendo click en Proposta de resolució sobre les associacions de consumidors de cànnabis

Diari oficial de la generalitat de catalunya 2
Criteris en matèria de salut pública per orientar les associacions cannàbiques i els seus clubs socials i condicions de l’exercici de la seva activitat per als ajuntaments de Catalunya

Condicions d’accés: Edat mínima per accedir-hi: tenir més de 18 anys. Ser consumidor o consumidora habitual de cànnabis.

No ser soci o sòcia de cap altre club de cànnabis. Accés exclusiu a les instal·lacions del local per als socis.

Existència de mesures de control d’accés al club.

Oferta de serveis d’informació i assessorament professionalitzats en reducció de riscos i danys adreçats als socis (entitats especialitzades), així com de detecció precoç, seguiment i derivació de consums problemàtics del cànnabis.

Formació en reducció de riscos i danys associats als consums de cànnabis per als responsables de la dispensació de les associacions, amb garantia d’una formació mínima anual.

Prohibició del consum d’altres drogues o begudes alcohòliques dins dels clubs.

Prohibició de venda o comercialització de qualssevol béns o productes consumibles.

Condicions de salubritat dels locals segons el que estableix la normativa vigent, així com de les zones de consum.

Període de carència de 15 dies des de l’adscripció d’un soci o sòcia a una associació.

Tenir l’aval d’un altre membre de l’associació.

Limitació horària: no es pot obrir més de 8 hores diàries, i s’estableix com a hora límit de tancament les 22 h, i els divendres i dissabtes, les 24 h.

Limitació de la seva ubicació amb la definició d’una distància mínima entre els diferents clubs i entre els clubs i els centres educatius i serveis sanitaris.

Limitació de tot tipus de publicitat de les associacions o dels seus establiments, locals o clubs, i d’activitats de promoció del consum de cànnabis per part dels membres de les associacions, ni a través de cartells, rètols publicitaris o qualsevol altre suport, en paper o electrònic.

Respecte a la normativa mediambiental i, particularment, pel que fa al descans dels veïns.

Inscripció en el registre municipal d’associacions de persones consumidores de cànnabis i en la secció registral corresponent del Registre d’associacions de la Generalitat.

Libertad y buenos humos

Un comentario

  1. ¡Muy interesante! Nosotros estamos haciendo una investigación sobre los clubs de cannabis en Madrid, donde aún no están regulados 🙂 Para más información: https://betweenlinesmag.wordpress.com/

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Katalepsis

Economía, Filosofía & Política

Nintil

Veritas gratia veritatis

A %d blogueros les gusta esto: